Το-πλυντήριο-μου-δεν-αδειάζει-τα-νερά-τι-να-κάνω

Το πλυντήριο μου δεν αδειάζει τα νερά. Τι να κάνω;

Ένα λειτουργικό πλυντήριο ρούχων είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απομάκρυνση των λεκέδων από τα ρούχα σας, σύμφωνα με την Επισκευές Πλυντήρια Αθήνα. Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο το πλυντήριο καθαρίζει τα ρούχα σας εξαρτάται από τις ακριβείς ρυθμίσεις που επιλέγετε, αλλά η βασική προϋπόθεση είναι η ίδια.

Αρχικά, ο κάδος γεμίζει με νερό όταν πατάτε το start. Μετά τον κύκλο πλύσης, o κάδος αδειάζει από νερό και αρχίζει ο πρώτος κύκλος περιστροφής. Στη συνέχεια, ο κάδος ξαναγεμίζει για να ξεπλύνετε τα ρούχα με καθαρό νερό. Τέλος, το μηχάνημα αποστραγγίζει μια τελευταία φορά και στύβει τα ρούχα.

Εάν ανοίξετε το καπάκι αφού σταματήσει να λειτουργεί το πλυντήριο για να βρείτε τα ρούχα σας να κολυμπούν στο νερό, κάτι πάει προφανώς στραβά. Το τύμπανο δεν θα στραγγίσει, αυτό είναι σίγουρο, αλλά γιατί; Για να φτάσετε στο κάτω μέρος, Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων προτού καλέσετε έναν επαγγελματία από την Επισκευές Πλυντήρια Αθήνα για βοήθεια.

Εκτελέστε μια επαναφορά

Αποσυνδέστε το πλυντήριο για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια, συνδέστε ξανά τη συσκευή. Ανοίξτε και κλείστε την πόρτα έξι φορές σε 12 δευτερόλεπτα για να πείτε στον υπολογιστή να επαναφέρει τα πάντα. Αυτό μπορεί να μην λειτουργεί σε όλα τα πλυντήρια, αλλά είναι μια εύκολη λύση εάν η δική σας είναι συμβατή με αυτήν την τεχνική.

Ελέγξτε τον διακόπτη της πόρτας του πλυντηρίου

Τα πλυντήρια με κορυφαία φόρτωση θα στραγγίζονται και θα περιστρέφονται μόνο εάν το καπάκι είναι ασφαλώς κλειστό. Επομένως, ένα ελαττωματικό συγκρότημα διακόπτη καπακιού μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα.

Δείτε εάν το πλυντήριο ανταποκρίνεται όταν πιέζετε το διακόπτη με το δάχτυλό σας. Εάν αυτό προκαλέσει το άδειασμα του κάδου, ίσως χρειαστεί απλώς να επεκτείνετε το στέλεχος στο καπάκι, ώστε να πιέσει το διακόπτη. Εάν δεν συμβεί τίποτα όταν πατήσετε το διακόπτη καπακιού, μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί από έναν τεχνικό επισκευής πλυντηρίων της εταιρείας μας.

to-plyntirio-mou-den-adiazi-ta-nera-ti-kano

Δείτε αν ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τσακισμένος

Ρυθμίστε τον εύκαμπτο σωλήνα πίσω από τη ροδέλα για να βεβαιωθείτε ότι το νερό μπορεί να ρέει εύκολα μέσα από αυτόν. Εάν ο σωλήνας είναι τσακισμένος, αυτό θα μπορούσε να σταματήσει την αποστράγγιση μιας άλλης λειτουργικής μηχανής.

Ελέγξτε τον σωλήνα αποστράγγισης ή αντλία για βουλώματα

Είναι συνηθισμένο να μπαίνει μια κάλτσα ή άλλα μικρά ρούχα στον σωλήνα και να φράζει τον εύκαμπτο σωλήνα ή την αντλία. Αφαιρέστε το μπροστινό πλαίσιο του πλυντηρίου και ελέγξτε για τυχόν ρούχα που έχουν σφηνωθεί σε αυτές τις περιοχές. Εάν βρείτε κάτι, αφαιρέστε το για να δείτε εάν μπορείτε να στραγγίξετε το πλυντήριο.

Λάβετε υπόψη ότι εάν αφαιρέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα για να βγάλετε ένα εμπόδιο από την αντλία, τυχόν νερό στο πλυντήριο θα χυθεί. Για να αποφύγετε τη διαρροή νερού, βγάλτε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τον κάδο πριν αποσυνδέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν αντιμετωπίζετε ένα πλυντήριο που δεν αδειάζει τα νερά είναι να ετοιμάσετε πολλές πετσέτες. Ανάλογα με το πρόβλημα μπορεί να μη χυθεί πολύ νερό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί αρκετός καθαρισμός μετά την επίλυση του προβλήματος.

Αντιμετώπιση Αποφράξεων

Τα βουλώματα είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα με τα πλυντήρια ρούχων, ακόμα κι αν είστε πραγματικά προσεκτικοί. Ευτυχώς, η αντιμετώπιση της απόφραξης μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται την πρώτη φορά. Ειδικά αν έχετε ένα πιο μοντέρνο πλυντήριο, επειδή χάρη στον πιο μοντέρνο σχεδιασμό τους, το ξεβούλωμα του φίλτρου πρέπει να είναι πολύ απλό.

Δυστυχώς, τα παλαιότερα μοντέλα συσκευών έχουν λιγότερο εξελιγμένα φίλτρα που κάνουν τα βουλώματα ένα πιο συχνό πρόβλημα και δυσκολεύουν την αντιμετώπισή τους. Το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι το άνοιγμα του φίλτρου, αυτό θα διαφέρει από πλυντήριο σε πλυντήριο, αλλά βρίσκεται συνήθως στο μπροστινό μέρος της συσκευής και μπορεί να βρεθεί εύκολα.

Αυτό θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε εύκολα το φίλτρο και να αφαιρέσετε τυχόν συσσωρεύσεις, ο σωλήνας αποστράγγισης θα είναι δίπλα στο φίλτρο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στραγγίξετε αργά οποιοδήποτε νερό. Θυμηθείτε να στραγγίξετε το νερό πριν ανοίξετε το φίλτρο, εάν ανοίξετε πρώτα το φίλτρο τότε θα σας μείνει ένα μεγάλο χάος από νερό για να καθαρίσετε.

Αφαίρεση του νερού χωρίς σωλήνα έκτακτης ανάγκης

Εάν το πλυντήριο σας δεν διαθέτει εύκαμπτο σωλήνα έκτακτης ανάγκης που είναι συνηθισμένο σε παλαιότερα μοντέλα, τότε μην ανησυχείτε. Μπορείτε ακόμα να αφαιρέσετε  το νερό, αλλά δεν είναι τόσο ευθεία προς τα εμπρός. Είναι επίσης πολύ πιο ακατάστατο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμες πετσέτες.

Η αφαίρεση του νερού από το πλυντήριο σας μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, εάν δεν έχετε εύκαμπτο σωλήνα έκτακτης ανάγκης. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος, γνωστή ως αποστράγγιση βαρύτητας περιλαμβάνει την αφαίρεση του εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης και την τοποθέτησή του στο επίπεδο του δαπέδου.

Απλά τοποθετήστε το κάτω μέρος του εύκαμπτου σωλήνα σε μια άδεια λεκάνη ή κουβά και το νερό θα αρχίσει σύντομα να ξεχειλίζει ενώ το μηχάνημά σας στραγγίζει. Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, ωστόσο, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης στο πίσω μέρος του μηχανήματος και να μπορείτε να τον μετακινείτε ελεύθερα.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ορισμένα σύγχρονα πλυντήρια θα έχουν εσωτερικούς σωλήνες αποστράγγισης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί πάντα. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στον εύκαμπτο σωλήνα του πλυντηρίου ρούχων ή ως εσωτερικός σωλήνας, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να αδειάσετε το νερό από το πλυντήριο χειροκίνητα.

Αυτό είναι ευκολότερο με δύο άτομα και περιλαμβάνει την μετακίνηση του πλυντηρίου σας. Θα χρειαστεί να τραβήξετε τη συσκευή σας προς τα έξω, να την αναποδογυρίσετε και στη συνέχεια να ανοίξετε το φίλτρο για να αφήσετε το νερό να στραγγίσει. Προσπαθήστε να το κάνετε σε μια κενή λεκάνη ή κάδο εάν είναι δυνατόν, αλλά να γνωρίζετε ότι αυτή είναι πιθανό να είναι μια ακατάστατη διαδικασία.

Μπορεί επίσης να είναι απίστευτα δύσκολο εάν το πλυντήριο σας είναι στενά τοποθετημένο στο μπάνιο ή την κουζίνα σας. Είναι πάντα η καλύτερη ιδέα να καλέσετε έναν συνεργάτη τεχνικό επισκευής πλυντηρίων της Επισκευές Πλυντήρια Αθήνα για να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε εργασία χρειάζεστε.

Το-πλυντήριο-μου-δεν-αδειάζει-τα-νερά-τι-να-κάνω

Μόλις λύσετε το πρόβλημα

Μόλις το πλυντήριο σας αδειάσει από νερό, αρχίστε έναν σύντομο κύκλο πλύσης / ξεβγάλματος και δείτε τι θα συμβεί. Εάν το βούλωμα έχει καθαριστεί με επιτυχία, τότε το νερό θα απορροφηθεί και θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας ως συνήθως. Εάν δεν το κάνει, τότε το βούλωμα είτε δεν έχει αφαιρεθεί πλήρως είτε υπάρχει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεστε έναν τεχνικό από την Επισκευές Πλυντήρια Αθήνα για να το επιδιορθώσει.

Θα πρέπει να στραγγίξετε ξανά το πλυντήριο και να ελέγξετε ξανά το φίλτρο, αλλά αν όλα φαίνονται καθαρά τότε θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα με την αντλία ή ένα πιο σοβαρό πρόβλημα με το πλυντήριο. Έτσι, εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και το πλυντήριο σας δεν αδειάζει από νερό, καλέστε σε έναν επαγγελματία τεχνικό επισκευής πλυντηρίων για βοήθεια.

Καθαρίστε την παγίδα

Μερικά πλυντήρια έχουν μια παγίδα σχεδιασμένη για να πιάσει ξένα αντικείμενα πριν εισέλθουν στον σωλήνα. Οι παγίδες έχουν συνήθως ένα πάνελ σχεδιασμένο για εύκολη πρόσβαση. Εάν το πλυντήριο σας έχει ένα, καθαρίστε το και δείτε αν θα αδειάσει τα νερά

Ρίξτε μια ματιά στον έλεγχο στάθμης νερού

Εάν το πλυντήριο δεν αδειάζει τα νερά ή ο κάδος δεν περιστρέφεται, ο έλεγχος της στάθμης νερού μπορεί να είναι ελαττωματικός. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου του μηχανήματος και αναζητήστε έναν πλαστικό σωλήνα συνδεδεμένο στη βαλβίδα στάθμης νερού. Εάν είναι βουλωμένο, καθαρίστε το με ξύδι. Εάν η ίδια η βαλβίδα είναι διαβρωμένη, ίσως χρειαστεί να αντικατασταθεί.

Υπηρεσία επισκευής πλυντηρίων – Επισκευές Πλυντήρια Αθήνα

Εάν αυτές οι συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων δεν επιλύσουν το πρόβλημα, θα μπορούσατε να έχετε σπασμένη αντλία νερού ή ιμάντα κίνησης. Αυτά τα εξαρτήματα απαιτούν επαγγελματική επισκευή ή αντικατάσταση για να λειτουργήσει ξανά το πλυντήριο σας.

Η επισκευή του πλυντηρίου ρούχων καλύτερα είναι να αφήνεται στους επαγγελματίες. Εάν το πλυντήριο σας δεν αδειάζει τα νερά, ήρθε η ώρα να καλέσετε την Επισκευές Πλυντήρια Αθήνα  για βοήθεια. Οι έμπειροι τεχνικοί μας μπορούν να επαναφέρουν αποτελεσματικά και οικονομικά το πλυντήριο σας σε καλή κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *